reklama

Indické punjabi samosas

Na samosach sme si s mojou indickou host family pochutnali len pri výnimočných udalostiach. No pravda je taká, že punjabi samosas si vychutnáte aj pri obyčajnom obede. Tieto vyprážané taštičky so zemiakovou plnkou výborne zasýtia a prekvapia korenistou paletou príchutí. Pri príprave plnky v značnej miere uplatňujeme tzv. čuchovú metódu - čas restovania prísad závisí od šírenia vône. V okamihu keď cítime vôňu, pridáme ďalšiu surovinu. Niektoré koreniny som na Slovensku nenašla, tak som im vymyslela približné náhrady. Nepotrebujete žiadnu váhu, recept je hrnčekový.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)
Obrázok blogu

Cesto na taštičky: 2 hrnčeky polohrubej múky, 4 lyžice oleja, lyžička soli, niekoľko lyžíc vody (čo najmenej)

Vymiesime a necháme 15 minúť stáť. Z cesta vytvarujeme 4 guľky. Rozvaľkáme do oválneho tvaru a ten rozrežeme na polovicu. Vytvoríme taštičky tak, že okraje potrieme vodou a v strede ich zlepíme do kornútov. Kornúty naplníme zemiakovou plnkou a zalepíme konce, ktoré ohneme smerom von. Takto pripravené taštičky vyprážame na oleji.

Plnka:

  • Na jeden tanier si pripravíme: 1 lyžica posekaného cesnaku a čerstvého zázvoru, koriandrové listy (možno nahradiť lyžičkou bazalkou), posekaná zelená paprička (náhrada: zelené korenie)

  • ½ hrnčeka zeleného hrášku, 4 uvarené zemiaky (postrúhané)

  • Na druhý tanier si pripravíme: 1 lyžica masaly, 1 lyžica rasce, 1/2 lyžica mangového prášku (náhrada: kurkuma)

V hrnci rozohrejeme 1 lyžicu oleja. Pridáme rascu a počkáme, až kým nezacítime jej vôňu. Postupne pridáme cesnak a zázvor, zelené papričky (zelené korenie), mangový prášok (kurkumu) a nakoniec zelený hrášok. Túto zmes zalejeme 2 lyžicami vody a necháme chvíľu povariť. Po uvarení pridáme soľ. Zmes zmiešame s uvarenými a postrúhanými zemiakmi. Vzápätí pridáme masalu a necháme znova povariť. Koriandrové listy (bazalku) pridáme na koniec.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Punjabi samosa sa výborne doplní namáčaním do rôznych chutney, ale na Slovensku ich skvelo nahradí aj kečup. Dobrú chuť!

Kristína Bisahová

Kristína Bisahová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zažiť život. Cestovať a vidieť. Pocítiť a dotknúť sa. Ovoňať a pohladiť. Ochutnať a počuť. Naučiť sa a vycibriť. Poučiť sa a polepšiť. Všetko naživo! Zoznam autorových rubrík:  Indické pochutinySvedectvo americkej au pairMilujem ťa svet!Nábožne i bezbožneSvetové nezmyslyUčíme saSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu